close
Τα σχολεία κλείνουν την Παρασκευή λόγω καύσωνα – Απόφαση Υπουργείου Παιδείας

Τα σχολεία κλείνουν την Παρασκευή λόγω καύσωνα – Απόφαση Υπουργείου Παιδείας

Την Παρασκευή στις 10:45 π.μ. τα σχολεία θα κλείσουν λόγω των προβλεπόμενων υψηλών θερμοκρασιών. Αυτή η απόφαση ελήφθη από το Υπουργείο Παιδείας μετά από αίτημα εκπαιδευτικών και γονέων που ανησυχούν για την υγεία των παιδιών υπό τέτοιες συνθήκες.

Η απόφαση συμφωνήθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, εκπαιδευτικούς και οργανωμένους γονείς και αφορά νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία.

Σημειώνεται ότι όσοι γονείς δεν θέλουν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο την Παρασκευή, μπορούν να το κάνουν χωρίς να καταλογιστεί απουσία στους μαθητές.

Αυτούσια η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας:

Με βάση τις συστάσεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και του Υπουργείου Υγείας, το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, ανακοινώνει ότι, την ερχόμενη Παρασκευή 14/06/2024, ημέρα κατά την οποία προβλέπονται ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, τα μαθήματα σε όλες τις σχολικές μονάδες Δημοτικής Εκπαίδευσης (Δημοτικά Σχολεία, Νηπιαγωγεία, Ειδικά Σχολεία) θα διακοπούν στις 10:45 π.μ. Ως εκ τούτου, την ώρα αυτή, καλούνται οι γονείς/κηδεμόνες να μεριμνήσουν για την ασφαλή παραλαβή των παιδιών τους.

Τονίζεται ότι, όσοι γονείς/κηδεμόνες επιθυμούν να αφήσουν στο σπίτι τα παιδιά τους, τη συγκεκριμένη ημέρα, μπορούν να το πράξουν. Οι απουσίες των παιδιών θα θεωρηθούν δικαιολογημένες.

Τα Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία δεν θα λειτουργήσουν τη συγκεκριμένη ημέρα.

error: Content is protected !!