Γράφει ο Γιώργος Χαρίτος
Δεν κάνω χιούμορ.
Εάν κάποιος το γνωρίζει να μου απαντήσει σοβαρά.
Τι δικαιώματα αποκτούν τα γκει ζευγάρια με τον πολιτικό γάμο που ΔΕΝ τους τα είχε δώσει ήδη το “σύμφωνο συμβίωσης”;
Όχι, αλήθεια….τι αλλάζει;
Τώρα λέει, θα αρχίσει η σταυροφορια για να “κάνουν παιδί”; Και να οργισμενες αντιδράσεις από διάφορους. Ο άλλος πλακώνει την γυναίκα του στο ξύλο μπροστά στο παιδί, αλλά παράλληλα θεωρεί οτι το παιδί δεν θα μεγαλώσει “σωστά” με δύο άντρες.
Στο θέμα του παιδιού είμαι διστακτικος. Το ομολογώ.
Μου είπε ένας φίλος ότι “εκεί θα γίνει η μεγάλη μάχη”. Του απάντησα ότι ο Φώτης ο Σεργουλοπουλος έχει εδώ και χρόνια παιδί με τον σύντροφό του και ένας μακιγιερ (τον γκουγκλαρα λέγεται Τουτουντζης νομίζω) είναι παντρεμένος με έναν γιατρό εδώ και χρόνια και έχουν δύο παιδιά ήδη με παρενθετη. Και πόσοι άλλοι….
Άρα, ξαναρωταω. Τι αλλάζει;
Θα σας πω εγώ τι αλλάζει. Κάποτε τα στρειτ ζευγάρια κάνανε θρησκευτικο γάμο, μετά αυτό χαλάρωσε, κάνανε έναν πολιτικό όταν η κοπέλα έμενε έγκυος. Τώρα έχουμε και αρκετά ζευγάρια στο ιατρείο με σύμφωνο συμβίωσης. Σε λίγο θα κρίνεται και αυτό περιττό, θα υπάρχει ελεύθερη σχέση και ίσως έρθει ένα παιδί.
Παιδιά, εμείς δεν είμαστε ληξιαρχοι. Ότι εκφράζει τον κόσμο.
Όλως περιεργως, η γκει κοινότητα μολονότι λογικά πιο “προχω” φαίνεται να εκφράζεται αντίστροφα. Ξεκίνησε από ελεύθερη σχέση προς το σύμφωνο συμβίωσης και τώρα στον γάμο. Και δεν θα αργήσει η μέρα που θα φτάσουν στα σκαλιά της εκκλησίας γιατί υπάρχουν γκει Χριστιανοί Ορθοδοξοι που θα θελησουν τη ευλογια της εκκλησίας, να βαπτιστει το παιδί τους και so on.
Δεν είναι όλα αυτά λίγο παραδοξα;
Και δεν είναι ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ που τους τελευταίους μήνες ο κόσμος έχει εντρυφησει στην daily routine του Στεφανου και του Ταιλερ, τι ώρα πάνε γυμναστήριο και τι ώρα βγάζουν τον σκύλο βόλτα, στα λουλούδια που στέλνει η Ευγενία στον Αδωνι, και στα ντολμαδακια που έβγαλε ο Μητσοτάκης στον Μπλινκεν.
Γιατί αν δεν ήταν αυτά,θα έπρεπε να είναι αλλα. Το ότι η χώρα είναι πια ένας εργασιακός μεσαιωνας, και ότι ο μέσος Έλληνας αισθάνεται στο σούπερ μάρκετ ασφυκτικά κοιτάζοντας τις τιμές. Ανεχεια, υπογεννητικοτητα, χρωματιστά τιμολόγια ρεύματος που για να υπολογίσεις την κιλοβατωρα πρέπει να ξέρεις τα μαθηματικά του Δασκαλακη at least και μια εξεταστική στα Τέμπη μέσα στην μεση των πραγμάτων.
Εάν δεν ήταν αυτά,θα ήτανε άλλα.
Επομένως δεν είναι παραδοξα. Βολικά είναι.
Πηγή: Γιώργος Χαρίτος