close
Τι πρέπει να φοράει το μωρό μου την ώρα του ύπνου;

Τι πρέπει να φοράει το μωρό μου την ώρα του ύπνου;

Μια από τις πιο συχνές ερωτήσεις τώρα που ζέστανε ο καιρός αλλά και στην αλλαγή του χειμώνα είναι το πως να ντύσουμε το μωρό μας για ύπνο.

Τι πρέπει να φοράει το μωρό μου την ώρα του ύπνου;
Πώς πρέπει να σκεπάζεται για να είναι ασφαλής;

Η ασφάλεια στον ύπνο είναι το πρώτο πράγμα που συζητάμε και τονίζουμε σε κάθε συνεδρία στο The Baby Ypnos. Και δύο από τα πιο σημαντικά σημεία στον ασφαλή ύπνο είναι η χρήση Φασκιώματος / Swaddle ή Υπνόσακου / Sleeping Bag αλλά και η αναφορά στην σωστή θερμοκρασία δωματίου.

Οι συστάσεις από την Αμερικανική Παιδιατρική Υπηρεσία προτείνουν να μην υπάρχει χρήση χαλαρών σκεπασμάτων, σεντονιών ή κουβερτών κατά την ώρα του ύπνου για μωράκια κάτω των 24 μηνών, καθώς είναι μεγάλοι και σοβαροί κίνδυνοι ασφυξίας.
Για ασφάλεια στον ύπνο προτρέπουν και συμβουλεύουν την χρήση ειδικά διαμορφωμένου και σχεδιασμένου φασκιώματος ή του υπνόσακου όπως αυτών της Tommee Tippee.
Εάν χρειάζεται, μπορούμε να προσθέσουμε επιπλέον στρώματα ρούχων αλλά ΟΧΙ χαλαρά σκεπάσματα.

Η βραβευμένη εταιρία Tommee Tippee διαθέτει μια σειρά από σωστά σχεδιασμένα και υγιής σκεπάσματα ύπνου όπως το Grobag Swaddle (0-3 / 3-6 Μηνών) και τα Original Grobag Sleeping Bags ή Steppee με ποδάκια για εύκολο περπάτημα (6-18 / 18-36 Μηνών) σε 1TOG και 2.5TOG.

Και τι είναι το TOG (Thermal Overall Grade) πολλοί θα ρωτούσαν;

Το TOG είναι ο δείκτης ένδειξης για την πυκνότητα του υφάσματος και κατ’ επέκταση θερμότητα του σκεπάσματος.

Σωστή θερμοκρασία δωματίου:

Η προτεινόμενη θερμοκρασία για το περιβάλλον ύπνου του μωρού είναι 20-22 Κελσίου. Έρευνες έχουν δείξει ότι όλοι οι ανθρώπινο οργανισμοί κοιμούνται καλύτερα και πιο ποιοτικά όταν κοιμούνται σε πιο δροσερά αλλά όχι κρύα περιβάλλοντα.

Κάθε σπίτι είναι διαφορετικό και η θερμοκρασία ποικίλλει. Το σημαντικό είναι να ξέρετε πώς να ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΤΕ τη θερμοκρασία στο περιβάλλον ύπνου του μωρού σας και αυτό θα το καταφέρεται εύκολα και με άμεση ακρίβεια με την χρήση του Gro Egg2 Ambient Unique color changing room thermometer and night light της Tommee Tippee. Ο έξυπνος σχεδιασμός του μας επιτρέπει να ελέγχουμε την θερμοκρασία του δωματίου μονάχα κοιτάζοντας το φως που βγάζει. Καθώς είναι σχεδιασμένο να αλλάζει τους χρωματισμούς του ανάλογα με την θερμοκρασία στο χώρο που βρίσκεται.

Ας αντιστρέψουμε λοιπόν την ερώτηση.. Εσείς τι φοράτε την ώρα του ύπνου;

Καταλαβαίνω ότι είναι αδύνατο να ξέρουμε αν το μωρού μας αισθάνεται ζέστη ή όχι. Όπως επίσης ότι ο κάθε οργανισμός δεν είναι ο ίδιος με κάποιο άλλον. Ας μάθουμε λοιπόν να αξιολογούμε την κατάσταση!!

Πώς να αξιολογήσετε; Απλά ρωτώντας τον εαυτό σας…

Είμαι άνετα με αυτή τη θερμοκρασία;
Τι φοράω;
Στη συνέχεια, απλώς ντύστε το μωρό σας παρόμοια με αυτό που φοράτε.

Εάν φοράτε ένα μπλουζάκι και ένα ελαφρύ σεντόνι για ύπνο, τότε το μωρό σας θα πρέπει να αισθάνεται άνετα με ένα κοντομάνικο onesie- bodysuit /βρεφικό κορμάκι και ένα φάσκιωμα/υπνόσακο 1TOG.

Εάν φοράτε μακρυμάνικη πιτζάμα και ελαφρύ πάπλωμα, τότε το μωρό σας θα πρέπει πιθανότατα να φοράει μακρυμάνικο onesie- bodysuit /βρεφικό κορμάκι και φάσκιωμα/υπνόσακο 2.5TOG.

Δεν είστε ακόμα σίγουροι αν αξιολογείτε σωστά;

Απλά αγγίξτε το σβέρκο ή το στήθος του μωρού σας. Εάν και αυτές οι περιοχές είναι ζεστές, τότε το μωρό σας είναι άνετα με αυτό που φοράει. Δεν θέλουμε ούτε το σβέρκο αλλά ούτε το στήθος του να νιώθουν παγωμένα ή να ιδρώνουν.

Η Tommee Tippee όμως μας λύνει τα χέρια με έναν εύκολο και χρήσιμο οδηγό για ασφάλεια στο ντύσιμο στον ύπνο.

The Baby Ypnos
Nicole Andreade Christodoulou
Baby & Toddler Sleep Consultant / Newborn Care Specialist
www.thebabypnos
info@thebabypnos

Το Mommy Cool προτείνει:

Ο υπνόσακος Grobag Swaddle bag της Tommee Tippee σας επιτρέπει ανάλογα με τις ανάγκες του μωρού σας να έχετε τα χεράκια του είτε και τα δύο μέσα, είτε το ένα μέσα το άλλο έξω, είτε και τα δύο έξω από τον υπνόσακο. Ένα μωράκι μπορεί να έχει την ανάγκη να έχει τα χέρια μέσα ή έξω από τον υπνόσακο του. Η αλήθεια είναι ότι ένα νεογέννητο δεν νιώθει ασφαλές με τα χεράκια του εκτεθειμένα. Μεγαλώνοντας όμως όλο και περισσότερο θέλει να έχει άνεση στις κινήσεις του.

Μια από τις προυποθέσεις για τις κατάλληλες συνθήκες ύπνου του μωρού είναι η σωστή θερμοκρασία! Με το Gro Egg θα ξέρετε πάντα εάν η θερμοκρασία στο δωμάτιο του μωρού σας είναι σωστή, αφού αλλάζει χρώμα ανάλογα με το κρύο ή την ζέστη και σας προειδοποιεί. Παράλληλα εμανίζεται ηλεκτρονικά και η ακριβής θερμοκρασία του δωματίου σας.
Τέλος έχει διπλή χρήση αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως φωτιστικό δωματίου!

error: Content is protected !!