close
Κύπρος: μηδενικός ΦΠΑ σε ψωμί, γάλα, παιδικές τροφές

Κύπρος: μηδενικός ΦΠΑ σε ψωμί, γάλα, παιδικές τροφές

Σε ισχύ από σήμερα, Παρασκευή 5/5 η απόφαση για μηδενικό συντελεστή Φ.Π.Α. σε ορισμένα βασικά είδη, στο πλαίσιο λήψης μέτρων για αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Συγκεκριμένα τα προϊόντα με μηδενικό ΦΠΑ αφορούν:

Ψωμί: όλα τα είδη ψωμιού φρέσκο ή κατεψυγμένο με ή χωρίς προζύμι (π.χ. λευκό, μαύρο, ολικής αλέσεως, πολύσπορο, χωριάτικο, σικάλεως, καλαμποκόψωμο, μπαγκέτα, τσιαπάτα, ψωμί σε φέττες, φραντζολάκια, πίττες). Δεν συμπεριλαμβάνονται τα αρτοσκευάσματα, τα αποξηραμένα και οποιοδήποτε ψωμί με πρόσθετα υλικά όπως π.χ. σταφίδες, ξηροί καρποί, αρωματικά.

Γάλα: φρέσκο γάλα (π.χ. αγελαδινό, κατσικίσιο, προβάτου), ζαχαρούχο, συμπυκνωμένο, μακράς διάρκειας, γάλα με γεύση (π.χ. σοκολάτα, μπανάνα), φυτικό γάλα (π.χ. αμυγδάλου, σόγιας, ρυζιού).

Αυγά

Παιδικές τροφές: σε σκόνη, ξηρή ή και υγρή μορφή οι οποίες προορίζονται για κατανάλωση από παιδιά. Δεν συμπεριλαμβάνονται τα σνακ (π.χ. τσιπς, ξηροί καρποί, ζαχαρωτά, σοκολάτες, παγωτά).

Παιδικές πάνες

Προϊόντα για τη γυναικεία υγιεινή προστασία (ταμπόν, σερβιέτες υγιεινής και σερβιέτες ακράτειας)

Πάνες ενηλίκων

Τα μέτρα αυτά είναι προσωρινού χαρακτήρα και θα ισχύουν από την ημερομηνία δημοσίευσης του Διατάγματος στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας, μέχρι την 31ην Οκτωβρίου, 2023 στην Κύπρο.

error: Content is protected !!