close
Οδοντίατροι : Κρατήστε τα δόντια των μωρών, υπάρχει σοβαρός λόγος

Οδοντίατροι : Κρατήστε τα δόντια των μωρών, υπάρχει σοβαρός λόγος

27 March 2023featured

Οι οδοντίατροι μας προειδοποιούν – μην πετάτε τα δόντια του μωρού, μπορούν να σώσουν τη ζωή του παιδιού σας!

Σε μια μελέτη, που διεξήχθη από το διάσημο ειδικό επιστήμονα Δρ Shi Songtao, στο Εθνικό Ινστιτούτο Οδοντιατρικής και Κρανιοπροσωπικής έρευνας, ανακάλυψαν ότι τα δόντια των μωρών, στην πραγματικότητα, περιέχουν από ένα μέχρι δύο δεκάδες πολύτιμα βλαστικά κύτταρα, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν αργότερα στη ζωή του για τη θεραπεία διαφόρων ασθενειών.

Και για πολύ καιρό τώρα, πολλοί ειδικοί έχουν μελετήσει πώς τα βλαστικά κύτταρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον εγκέφαλο, το πάγκρεας, τη καρδιά και άλλα όργανα για την αποκατάσταση ζημιών που προκαλούνται από διάφορες ασθένειες. Ο Δρ Shi και οι υπόλοιποι ερευνητές ανακάλυψαν ένα τύπο βλαστικών κυττάρων να ζεί μέσα στα δόντια των ενηλίκων.

Αν δεν έχετε σκεφτεί πότε το να διατηρήσετε το αίμα του ομφάλιου λώρου του μωρού σας για τα βλαστικά κύτταρα ή δεν μπορείτε να το αντέξετε οικονομικά, τα δόντια του μωρού σας είναι η λύση που μπορεί να του σώσουν, μελλοντικά, τη ζωή.

Πώς λειτουργεί;

Τα βλαστικά κύτταρα που βρίσκονται μέσα στον οδοντικό πολφό εντός του δοντιού μπορούν να αναγεννούν τους νευρώνες, τα οστά και τους χόνδρους – ακόμη και τα καρδιακά κύτταρα. Αυτή η θεραπεία είναι καταπληκτική και μπορεί να είναι εξαιρετικά αποτελεσματική για διαβήτη τύπου Ι, επειδή τα βλαστοκύτταρα από τα δόντια μπορούν να μετατραπούν σε κύτταρα του παγκρέατος που παράγουν ινσουλίνη.

Τα βλαστικά κύτταρα πρέπει να είναι ζωντανά για να διατηρηθούν έτσι ώστε να μπορούν να είναι χρήσιμα. Ο οδοντικός πολφός χρειάζεται τη σωστή αιμάτωση εντός 48 ωρών από την ψύξη καθώς αργότερα από αυτό το κύτταρο πεθαίνει.

Ο Δρ Peter Murray, ο διευθυντής στο οδοντοτεχνικό εργαστήριο αναγεννητικής αναφέρει ότι ο ιστός του στόματος και ο πολφός είτε μπορεί να αναγεννηθεί από βλαστικά κύτταρα από τα δόντια του μωρού, ή από περιοδοντικούς ιστούς, από πολυδύναμα κύτταρα, ρίζες δοντιών και τρίτους γομφίους.

Υπάρχουν υπηρεσίες οι οποίες μπορούν να αποθηκεύσουν τα δόντια του μωρού, οι οποίες συστήνουν την αφαίρεση των δοντιών του μωρού από οδοντιατρικούς επαγγελματίες· δεν πρέπει κουνάμε το δόντι, επειδή με αυτό τον τρόπο είναι πολύ πιθανό να μην περιέχει επαρκή αιμάτωση.

Ενώ κάποιες εταιρείες προσφέρουν ένα δοχείο αποθήκευσης και διαδικασία συλλογής στο σπίτι, υπάρχουν και άλλες που προσφέρουν συσκευασίες και εφόδια αποστολής, έτσι ώστε οι γονείς να αποθηκεύσουν τα δόντια του μωρού τους.

Πηγή: tipsforeasierlife.com
Επιμέλεια/Μετάφραση: AdRianna Gkika για τα proionta-tis-fisis.com

Για περισσότερες πληροφορίες: Future Health Biobank

error: Content is protected !!