close
Πότε πρέπει να κόβουμε τα νυχάκια του νεογέννητου;

Πότε πρέπει να κόβουμε τα νυχάκια του νεογέννητου;

Τα νύχια του νεογέννητου μεγαλώνουν συνεχώς. Τα νύχια, τα οποία αυξάνονται περίπου 0,1 mm κάθε μέρα, αυξάνονται ταχύτερα στα παιδιά, στους άνδρες και ειδικά το καλοκαίρι. Τα νεογέννητα έχουν λίγο έλεγχο στα χέρια τους με αποτέλεσμα να κάνουν γρατζουνιές στο πρόσωπό τους. Οι γονείς μπορούν να καλύπτουν τα χέρια του νεογέννητου με ειδικά γαντάκια. Μπορεί να φοβάστε να τα κόψετε, αλλά είναι απαραίτητο!

Πότε να ξεκινήσω;

Το μωρό σας μπορεί να έχει γεννηθεί με μακριά νύχια και ίσως χρειαστεί να τα κόψετε αμέσως. Τα νύχια του νεογνού μεγαλώνουν γρήγορα – θα χρειαστεί να τα κόβετε μερικές φορές κάθε εβδομάδα για τις πρώτες εβδομάδες μετά τη γέννηση. Το κόψιμο είναι απαραίτητο για να τα κρατάτε όσο το δυνατόν πιο κοντά και να εμποδίσετε το μωρό σας να γρατζουνίσει το πρόσωπό του. Τα νύχια των ποδιών του νεογέννητου αναπτύσσονται πιο αργά από τα νύχια των χεριών και συνήθως απαιτούν το κόψιμο μία ή δύο φορές το μήνα.

Εργαλεία
Μην δαγκώνετε ή τραβάτε τα νύχια του νεογέννητου. Το δάγκωμα των νυχιών μπορεί να προκαλέσει μόλυνση στα δάχτυλα ή τους αντίχειρες του μωρού. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε είτε το ειδικό εργαλείο (σαν βρεφικός νυχοκόπτης) είτε βρεφικό ψαλιδάκι. Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεχτικοί!


Μέθοδος
Επιλέξτε ένα μέρος με καλό φωτισμό και βρείτε έναν τρόπο να κρατάτε το μωρό σας ώστε να είναι άνετο και να σας δίνει εύκολη πρόσβαση στα δάχτυλα του. Κρατήστε τη παλάμη και το δάχτυλο του νεογέννητου με το ένα χέρι. Κρατήστε το δάκτυλο σταθερό όσο κόβετε με το άλλο χέρι. Πιέστε απαλά το δέρμα για να καθαρίσετε το περίγραμμα των νυχιών, συμπεριλαμβανομένων των πλαϊνών. Έπειτα με μια μαλακή λίμα φροντίστε να μην υπάρχουν κοφτερές γωνίες.

Προκλήσεις
Εάν το μωρό σας δεν κάθετε ακίνητο, δοκιμάστε να κόψετε τα νύχια του μετά από μπάνιο ή κατά τη διάρκεια του ύπνου. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε από κάποιον να κρατήσει το μωρό ενώ κόβετε τα νύχια. Εάν τραυματίσετε το δέρμα του μωρού, σταματήστε οποιαδήποτε αιμορραγία εφαρμόζοντας απαλή πίεση στο κόψιμο με μια αποστειρωμένη γάζα. Μην χρησιμοποιήσετε επίδεσμο, καθώς το μωρό θα μπορούσε να πνιγεί από αυτό.

Το MommyCool προτείνει:

Beaba Βρεφικό Ψαλιδάκι Νυχιών: Βρεφικό ψαλιδάκι με στογγυλεμένες άκρες, ειδικά σχεδιασμένο για να μην τραυματίσει το μωράκι σας.

Διαθέτει προστατευτικό κάλυμμα.

Από ανοξείδωτο ατσάλι: μπορεί να απολυμανθεί με οινόπνευμα 90°

Θα το βρεις στα καταστήματα Mamatoto

error: Content is protected !!