close
Εγκυμοσύνη: Υπάρχουν δύσκολες στιγμές, μην πιέζεσαι να νιώθεις μόνο ωραία συναισθήματα

Εγκυμοσύνη: Υπάρχουν δύσκολες στιγμές, μην πιέζεσαι να νιώθεις μόνο ωραία συναισθήματα

Σου λένε πως είναι η πιο όμορφη περίοδος της ζωής σου..

Σου λένε πως είναι ευλογία, χαρά, δώρο θεού για σένα.

Περιμένουν να είσαι χαρούμενη, περιμένουν να διαγράψεις για αυτούς τους εννιά μήνες τουλάχιστον, ό,τι αρνητικό υπήρξε και υπάρχει. Σαν να υπάρχει κουμπί, η σαν να το χρωστάς ήδη στη νέα αυτή ψυχή που κουβαλάς!

Και έχουν δίκιο. Είναι ευλογία να σε έχει επιλέξει μια νέα ψυχή ως σπιτικό.

Αλλά ταυτόχρονα είναι σημαντικό να δώσεις την ελευθερία στον εαυτό σου να νιώσει όλα τα στάδια. Μην πιέζεσαι να παίξεις τον κλόουν, μην πιέζεσαι να νιώθεις μόνο ωραία συναισθήματα. Άλλωστε αν ήταν εφικτό να νιώθουμε μόνο ότι μας βόλευε, δε θα το κάναμε μόνο στην περίοδο της εγκυμοσύνης.

Πονάς, το στομάχι σου γυρίζει, κλαις με το παραμικρό, οι καούρες έχουν γίνει φίλες σου, η μέση σου δε σε κρατάει για μέρες, φοβάσαι, ανησυχείς….

Είσαι άνθρωπος!
Και ενώ είναι τόσο όμορφες μέρες αυτές, που κουβαλάς ένα πλασματάκι μέσα σου, ταυτόχρονα είναι και δύσκολο να προσαρμοστείς με όλα αυτά που σου συμβαίνουν…

Μη νιώθεις άσχημα για αυτό. Δεν είσαι η μόνη…

Είναι ok να νιώσεις μπέρδεμα, θυμό, στεναχώρια, είναι ok και ξέρεις τι; Απλώς μπορείς να το μοιραστείς με το μωρό σου. Να του πεις δυνατά τις σκέψεις σου, να εξωτερικεύσεις την πίεση.

Μην πιέζεις μέσα σου όλα όσα νιώθεις.

Μέσα σου είναι εκείνη η ψυχούλα και τροφοδοτείται από τα δικά σου συναισθήματα.

Μίλα της, εξήγησε της πως αυτός ο κόσμος δεν είναι Ροζ, δεν είναι πάντα εύκολος, δεν υπάρχουν μόνο γιορτές, πανηγύρια και χαμόγελα.

Πες της πως η μαμά της δεν είναι σούπερ ήρωας, είναι Γυναίκα με όλα τα συναισθήματα του κόσμου μέσα της.

Αυτή είναι η αλήθεια σου, αυτή είναι η αλήθεια!

Και εσύ θέλεις να προετοιμάσεις το ιερό αυτό πλάσμα για την αλήθεια , μην περιμένεις από εκείνο να κρατάει μέσα του ότι δε σου αρέσει, ότι δε ξέρεις τι να το κάνεις.

Να του πεις πώς νιώθεις κάθε μέρα, να του το γράφεις και στο τέλος να του τονίζεις. Πώς ότι και αν νιώθεις, είσαι μαζί του, κοντά του, δίπλα του.

Δε θα το αφήσεις μόνο, ό,τι και αν γίνει.
Η εγκυμοσύνη είναι μια υπέροχη περίοδος για τη γυναίκα.

Αρκεί να σεβαστεί το σώμα της, τα συναισθήματα της, τον εαυτό της. Για να είναι έτοιμη να σεβαστεί και να υποδεχτεί μια νέα ψυχή.

Είσαι υπέροχη όπως και αν νιώθεις. Είσαι για εκείνο όλος ο κόσμος. Είσαι ολόκληρη. Άφησε το μωρό σου να σε γνωρίσει για όλα όσα ΕΙΣΑΙ

Το διαβάσαμε στη σελίδα Ψυχικές καταδύσεις

Ακολούθησε το Mommy Cool στο Instagram

error: Content is protected !!