close
Εφηβεία: 4 tips για να ενισχύσεις την αυτοεκτίμηση της έφηβης κόρης σου

Εφηβεία: 4 tips για να ενισχύσεις την αυτοεκτίμηση της έφηβης κόρης σου

11 July 2022

Εφηβεία. Δύσκολη περίοδος και για τα αγόρια και για τα κορίτσια. Ωστόσο, τελευταίες έρευνες έχουν δείξει ότι η έναρξη της σχολικής χρονιάς μπορεί να»ρίξει» περισσότερο μια έφηβη παρά έναν έφηβο.

Τι να κάνεις για να στηρίξεις το παιδί σου;

Παρακάτω θα βρεις 4 σημαντικά tips:

Βοήθησέ τη να ξεπεράσει τα όριά της

Δύσκολη πίστα, που πρέπει ωστόσο να αντιμετωπίσει για να μπορέσει κάποια στιγμή να περάσει στην ενήλικη ζωή. Κάλεσε μια καινούρια φίλη στο σπίτι, βάλ΄την να δοκιμάσει μια δραστηριότητα που τη φοβίζει. Να είσαι κοντά να τη στηρίζεις σε όλο αυτό. Βοηθάει να  γράψετε σε μια λίστα τα δυνατά και τα αδύναμά της σημεία. Να παίρνει θάρρος από τα δυνατά και να προσπαθεί να ξεπεράσει τα αδύναμα.

Μάθε τη να μη φοβάται τα λάθη

Όλοι κάνουμε λάθη. Είναι ανθρώπινα και μας οδηγούν σε δρόμους που δεν μπορούμε να φανταστούμε. Πρέπει να μάθετε το παιδί σας να μπορεί να διαχειριστεί και να ξεπεράσει τις αποτυχίες του και να μάθει από αυτές. Σε μια αποτυχία, να είσαι δίπλα της. Άφησέ τη να πάρει κάποιες βαθιές ανάσες, να ηρεμήσει και έπειτα εξήγησέ της πόσα δώρα έχουν να της προσφέρουν τα λάθη της!

Κάνε τον δικηγόρο του διαβόλου

Σε κρίσεις άγχους και ανασφάλειας να είσαι πάντα δίπλα της και να προσπαθείς να της εξηγήσεις αυτό το ναι μεν αλλά, παρουσιάζοντας την άλλη πλευρά της ιστορίας της. Όσο και να επιμένει ότι είναι μια αποτυχημένη, εσύ πρέπει να βρεις τα σωστά επιχειρήματα για να αντιστρέψεις το παιχνίδι προς το μέρος της.

Δώσε το καλό παράδειγμα

Μπορεί στην εφηβεία τα παιδιά να μη θεωρούν πλέον τους γονείς τους σούπερ ήρωες αλλά στην πραγματικότητα μέσα τους ακόμα το πιστεύουν όσο και αν κοντράρονται μαζί τους. Πάντα θα είσαι το πρότυπό της. Οπότε μοιράσου κι εσύ μαζί της τις δικές σου ανασφάλειες, δος της να καταλάβει πως δεν είσαι τέλεια, έχεις κι εσύ άγχη και αδυναμίες. Θα βοηθήσει να δει τα πράγματα με άλλο μάτι.

Ν.Κ.

Με πληροφορίες από mamanpourlavie.com

Ακολούθησε το Mommy Cool στο Instagram

error: Content is protected !!