close
9 ερωτήσεις για την προστασία των παιδιών από τον ήλιο

9 ερωτήσεις για την προστασία των παιδιών από τον ήλιο

30 May 2022

Το καλοκαίρι έφτασε και καλοκαίρι χωρίς μπάνιο στην θάλασσα δεν γίνεται!

Πριν την εξόρμηση σας σίγουρα θα έχετε πολλές ερωτήσεις για την αντηλιακή προστασία του παιδιού σας, ιδίως αν είναι είναι η πρώτη φορά που πάτε θάλασσα με το μωράκι σας.

Δεν υπάρχει λόγος για άγχος. Η Κλέα Μαραγκού, υπέθυνη ενημέρωσης Mustela, μας απάντησε στα ερωτήματα που μας απασχολούν.

Από ποια ηλικία μπορούμε να βάζουμε αντηλιακό στα μωρά;

Η Αμερικανική Παιδιατρική Εταιρεία, συστήνει τα βρέφη κάτω των 6 μηνών να μην εκτίθενται απευθείας στον ήλιο ή όταν εκτίθενται, να φορούν λεπτά ρουχαλάκια και καπέλο. Εάν δεν υπάρχει επαρκής ρουχισμός, πρέπει να βάζουμε μικρή ποσότητα αντηλιακού στις ακάλυπτες περιοχές. Σε κάθε περίπτωση αν θα βγεί έξω με το μωρό, επιλέξτε ένα αντηλιακό κατάλληλο για χρήση από τη γέννηση.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός ιδανικού αντηλιακού; 

Μια καλή αντηλιακή προστασία για το μωρό σας θα πρέπει να πληροί τις παρακάτω προϋποθέσεις:

  • Να παρέχει δείκτη SPF 50 και προστασία από τις ακτίνες UVA, σε συνδυασμό με προστατευτική δράση του δερματικού φραγμού για τη διαφύλαξη της φυσικής άμυνας του δέρματος και την αποφυγή της καταστροφής των κυττάρων από την έκθεση στον ήλιο.
  • Να διαθέτει εγγύηση υψηλής ανοχής: η σύνθεσή του πρέπει να είναι υποαλλεργική, χωρίς αλκοόλ, χωρίς Phenoxyethanol, χωρίς paraben και να έχει υποβληθεί σε δερματολογικό έλεγχο.
  • Να είναι προσαρμοσμένο στη ζωή των παιδιών: το προϊόν πρέπει να είναι ανθεκτικό στο νερό και στον ιδρώτα και να είναι ορατό κατά την εφαρμογή για να μην παραλείπετε καμία ζώνη.
  • Να είναι προσαρμοσμένο στο τύπο δέρματος του παιδιού: αν το δέρμα είναι πολύ ανοιχτόχρωμο ή αντιδρά εύκολα, να επιλέξετε ένα προϊόν φροντίδας ειδικά σχεδιασμένο για υπερευαίσθητα δέρματα.

 

Πόσο συχνά να βάζω αντηλιακό στο παιδί μου; 

Εφαρμογή επαρκής ποσότητας αντηλιακού, με προσεκτικά επιλεγμένο δείκτη μέγιστης ασφάλειας SPF 50, 20 λεπτά πριν από την έκθεση στον ήλιο.

Ανανέωση εφαρμογής της αντηλιακού  κάθε 2 ώρες, μετά από κάθε βουτιά και μετά από σκούπισμα με πετσέτα.

Λήγουν τα αντηλιακά;

Ναι! Προσοχή για να παραμείνουν αναλλοίωτα, αποτελεσματικά και ασφαλή.

Μην χρησιμοποιείτε ποτέ την επόμενη χρονιά ένα ήδη ανοιγμένο προϊόν αφού τα πλείστα αντηλιακά μετά το άνοιγμα διαρκούν μόνο 6 ή 9 μήνες.

Μην τα αφήνετε εκτεθειμένα στον ήλιο και ψηλές θερμοκρασίες. Ελέγχετε πάντοτε την ημερομηνία λήξης.

Είναι αποτελεσματικό το αντηλιακό αν το εφαρμόσω σε βρεγμένο δέρμα;

Ένα καλό αντηλιακό έχει πολύ μεγάλη αντίσταση στο νερό, παραμένουν αδιάβροχα για 80 λεπτά. Ανοχή σε νερό με χλωρίνη και θαλασσινό νερό. Αποτελεσματικό ακόμα και εάν η άμμος είναι κολλημένη στο δέρμα και αφαιρεθεί απαλά με την πετσέτα.

Τα αντηλιακά των ενηλίκων ενδείκνυνται και για χρήση στα παιδιά;

Τα αντηλιακά των ενηλίκων δεν ενδείκνυνται και για χρήση στα παιδιά, καθώς δεν έχουν φτιαχτεί σύμφωνα με τις ανάγκες του παιδικού δέρματος και πολλές φορές δεν έχουν τη μέγιστη προστασία που χρειάζεται, SPF 50. Αντίθετα παιδικά αντηλιακά όπως  το Sun Body & Face Lotion Mustela® Αντηλιακό γαλάκτωμα Σώματος & Προσώπου υψηλής προστασίας με δείκτη SPF 50+ με Βιολογικό Αβοκάντο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα παιδιά από την πρώτη ημέρα της γέννησης*, τις εγκύους αλλά και όλη την οικογένεια.

*Συμπεριλαμβανομένων των νεογνών που βγήκαν από τη Νεογνική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σε περίπτωση αναπόφευκτης έκθεσης στον ήλιο.

Ποια αντηλιακά θα πρέπει να επιλέγουμε για τα παιδιά;

Επιλέγουμε αντηλιακά κατάλληλα για όλους τους τύπους δέρματος, συμπεριλαμβανομένου και του ευαίσθητου, του μη ανεκτικού, του ατοπικού και του φωτοευαίσθητου. Εύκολα στην εφαρμογή, και με φόρμουλα πολύ ανθεκτική στο νερό και στην άμμο.

Γιατί τα παιδιά χρειάζονται ειδική αντηλιακή προστασία;

Το δέρμα του μωρού είναι πολύ πιο εύθραυστο από το δικό σας και ιδιαίτερα ευάλωτο στον ήλιο. Επομένως, είναι απαραίτητο να επιλέξετε για το δέρμα του μια αντηλιακή προστασία βέλτιστης αποτελεσματικότητας ενάντια στη βλαβερή ακτινοβολία του ήλιου, που θα το διατηρεί απαλό και θα προστατεύει τον κυτταρικό του πλούτο.

Τι άλλο θα πρέπει να γνωρίζουμε για την αντηλιακή προστασία;

Ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας, συμβουλεύει να αποφεύγουμε την έκθεση των παιδιών στον ήλιο μεταξύ των ωρών 11.00 π.μ και 16.00 μ.μ.

Πάντα εφαρμόζουμε προϊόντα αντηλιακής προστασίας για:

Παιχνίδι στην αυλή του σπιτιού

Παιχνίδι στην αυλή του σχολείου

Βόλτα στο πάρκο

Βόλτα με το αυτοκίνητο

Βουτίες στη πισίνα/θάλασσα

Βόλτα στη παραλία

Το αντηλιακό μας είναι απαραίτητο για κάθε μας δραστηριότητα

Το MommyCool προτείνει:

Αντιλιακά Mustela κατάλληλα απο βρεφική ηλικία,για εγκύους και για όλη την οικογένεια. Με δείκτη SPF 50, ανθεκτικά στο νερό και στην αμμό, ιδανικά για κάθε μας δραστηριότητα στον ήλιο.

Ακολούθησε το Mommy Cool στο Instagram

error: Content is protected !!