close
Επίδομα τέκνου: Υποβολή αιτήσεων Tα κριτήρια και Τα ποσά

Επίδομα τέκνου: Υποβολή αιτήσεων Tα κριτήρια και Τα ποσά

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται ό,τι θα είναι διαθέσιμες οι αιτήσεις για το επίδομα τέκνου και το επίδομα μονογονεϊκής οικογένειας ώστε να ξεκινήσει η υποβολή. Οι αρμόδιοι θα ανακοινώσουν παράλληλα και την περίοδο πληρωμών.

Ποιοι ΔΕΝ πρέπει να υποβάλουν αιτήση

Όπως ανέφερε, ο Λειτουργός Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιδομάτων, Χρίστος Διομήδους, δεν θα χρειαστεί να υποβάλουν αίτηση όσοι το έπραξαν πέρυσι και έλαβαν το επίδομα.

Ποιοι πρέπει να υποβάλουν αίτηση

Αντίθετα, οι νέοι δικαιούχοι αλλά και όσοι αιτήθηκαν πέρσι για να λάβουν Επιδόματα και δεν εγκρίθηκαν, θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για την φετινή χρονιά.

Επίσης, εάν προκύπτει οποιαδήποτε αλλαγή της οικογενειακής κατάστασης ή των συνθηκών και στοιχείων που επηρεάζουν το δικαίωμα τους σε καταβολή του επιδόματος, οι δικαιούχοι που δεν θα χρειαστεί να υποβάλουν αίτηση για φέτος, οφείλουν να ενημερώσουν γραπτώς την Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας, συμπληρώνοντας το σχετικό Έντυπο Αλλαγής Στοιχείων. Νοείται ότι δικαιούχοι, θα πρέπει να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά έγγραφα.

Υπενθυμίζεται ό,τι από τις 4 Οκτωβρίου 2021, οι αιτήσεις για παροχή Επιδόματος Τέκνου και Επιδόματος Μονογονεϊκής Οικογένειας μπορούν να υποβάλλονται και ηλεκτρονικά, μέσω της Κυβερνητικής Διαδικτυακής Διόδου Ασφαλείας (ΑΡΙΑΔΝΗ).

Ποιοι είναι δικαιούχοι

Δεν αλλάζει οτιδήποτε, φέτος σε ό,τι αφορά στα κριτήρια και τα ποσά που θα κατατεθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων. Σύμφωνα με το αρμόδιο Υπουργείο, δικαίωμα σε επίδομα τέκνου έχει η οικογένεια της οποίας το ετήσιο ακαθάριστο οικογενειακό εισόδημα για το προηγούμενο έτος δεν υπερβαίνει:

(α) τις €49.000 για οικογένειες με ένα (1) εξαρτώμενο τέκνο,

(β) τις €59.000 για οικογένειες με δύο (2) εξαρτώμενα τέκνα,

(γ) τις €59.000 αυξανόμενες κατά €5.000 για κάθε εξαρτώμενο τέκνο για οικογένειες με περισσότερα από δύο (2) εξαρτώμενα τέκνα.

Το ύψος του επιδόματος τέκνου και του επιδόματος μονογονεϊκής οικογένειας:

Πότε θα γίνουν πληρωμές

Ανακοίνωση από το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας αναφορικά με τη διαδικασία για το επίδομα τέκνου, αλλά και το πότε θα γίνουν οι πληρωμές. Ταυτόχρονα θα δοθούν στη δημοσιότητα και οι αιτήσεις. 

error: Content is protected !!