close
Νέα τάση – Εσώρουχα περιόδου: Θα αντικαταστήσουν τις σερβιέτες;

Νέα τάση – Εσώρουχα περιόδου: Θα αντικαταστήσουν τις σερβιέτες;

Θα πούμε αντίο στα ταμπόν και τις σερβιέτες;

Τι είναι τα εσώρουχα περιόδου; 

Τα εσώρουχα περιόδου είναι ένα καινοτόμο και επαναστατικό προϊόν που επιτρέπει στις γυναίκες να έχουν έμμηνο ρύση χωρίς την ενόχληση των σιλικονούχων cups περιόδου ή την χρήση ταμπόν και σερβιετών που αφήνουν περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Η βασική ιδέα είναι ότι στο ύφασμα ενσωματώνεται αντι-μικροβιακή τεχνολογία, ώστε να μη χρειάζεται να ανησυχείτε για μικροοργανισμούς και, σε αντίθεση με τις σερβιέτες μίας χρήσης, όπου το αίμα παραμένει στην επιφάνεια, στα εσώρουχα περιόδου απορροφάται πλήρως.

Νέες συνήθειες

Άραγε ήρθαν για να αλλάξουν ριζικά τη γυναικεία ρουτίνα στη διάρκεια της περόδου και θα αντικαταστήσουν τα προϊόντα μίας χρήσης, όπως οι σερβιέτες και τα ταμπόν;
Σίγουρα ανταποκρίνονται στην ολοένα αυξανόμενη ζήτηση για επαναχρησιμοποιούμενα είδη υγιεινής, που είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον και, μακροπρόθεσμα, προς την τσέπη μας καθώς με συστηματική χρήση γίνεται σύντομα απόσβεση του κόστους τους


Μπορούν να απορροφήσουν αρκετή ποσότητα αίματος; Τι γίνεται με τις οσμές;

Σύμφωνα με γυναίκες που τα έχουν δοκιμάσει, η αποτελεσματικότητά τους και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις είναι εξαιρετική. Τα ρούχα παραμένουν στεγνά και δεν μυρίζουν άσχημα. Αν λοιπόν βοηθούν τις γυναίκες να νιώθουν πιο ελεύθερες, μια δοκιμή θα την αξίζουν!

Τα εσώρουχα περιόδου δεν απευθύνονται όμως αποκλειστικά για χρήση στην έμμηνο ρύση, αλλά και σε γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακράτειας ή υποφέρουν από επίμονη κολπική αιμορραγία, επειδή, π.χ., πλησιάζουν στην εμμηνόπαυση. Άλλα επίσης και σε έφηβα κορίτσια με κολπικές εκκρίσεις.

Πώς πλένουμε τα εσώρουχα περιόδου;

  • Ξέπλυνε τα σε κρύο νερό.
  • Στο πλυντήριο σε “Κρύα Πλύση”. Μην χρησιμοποιήσεις λευκαντικό ή μαλακτικό γιατί θα επηρεάσει την απορροφητικότητα τους.
  • Στέγνωμα με άπλωμα.
  • Και είναι ετοιμα για να τα φορέσεις πάλι!

Στα Modıbodı Cyprus μπορείτε να βρείτε πολλές επιλογές σε εσώρουχα περιόδου. Δείτε τα εδώ.

error: Content is protected !!