close
Χαρουπολατάκια

Χαρουπολατάκια

Εδώ στο mommyCool ψάχνουμε για εσάς τις πολύ cool μανούλες οτιδήποτε που να μην είναι στα πλαίσια του ordinary ή να είναι ordinary αλλά με ένα μοντέρνο twist!

Και έχοντας αυτό υπόψη, βρήκαμε την Κορίνα!

Η Κορίνα θεωρεί ότι το φαγητό είναι η πιο στενή σχέση που έχουμε με τον εαυτό μας καθώς είμαστε αυτό που τρώμε. Ακολουθεί μια φυτική διατροφή χωρίς ζάχαρη και γλουτένη και στόχος της  είναι να αποδείξει ότι το υγιεινό φαγητό μπορεί να είναι γρήγορο, εύκολο και κυρίως λαχταριστό!

Στο μπλόγκ της www.thesauchalife.com και στη σελίδα της στο facebook www.facebook.com/thesauchalife  θα βρεις πολλές συνταγές και συμβουλές για να ακολουθήσεις ένα πιο καθαρό τρόπο ζωής!

Α, είναι και μισή κύπρια που σημαίνει ότι ξέρει από καλό φαγητό και αγαπάει πολύ υλικά όπως το χαρούπι, το ταχίνι και ο κόριανδρος. Γι ‘αυτό και σήμερα μας παρουσιάζει τα χαρουπολατάκια!

«Το χαρούπι είναι από τα πιο προσφιλή υλικά σ’ εμάς τους Κύπριους και για καλή μας τύχη ένα υλικό που βρίσκουμε  σε αφθονία.  Το ξέρατε όμως ότι το χαρούπι αρχίζει και αποκτά παγκόσμια φήμη για τη πλούσια θρεπτική του αξία και κατατάσσεται στη κατηγορία των super food; Το χαρούπι έχει σχεδόν την ίδια γεύση με το κακάο αλλά 4 φορές περισσότερο ασβέστιο και δεν περιέχει καφείνη. Δε περιέχει καθόλου λίπος και είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και ιχνοστοχεία. Χαρουπολάτες βρίσκεις σε αφθονία στο εμπόριο, είναι όμως απίστευτα εύκολο να τις φτιάξεις και μόνη στο σπίτι. Τα συγκεκριμένα νηστίσιμα χαρουπολατάκια χωρίς ζάχαρη και γαλακτομικά είναι πλούσια σε θρεπτική αξία, πεντανόστιμα και πανεύκολα, το ιδανικό απογευματινό σνακ για παιδιά αν θέλετε να αποφύγετε τη ζάχαρη και τις σοκολάτες εμπορίου. Και σας υπόσχομαι ότι γίνονται μέσα σε 10 μόνο λεπτά, οπότε είμαι σίγουρη ότι θα βολέψει πολύ τις πολυάσχολες μαμάδες.»

(c) All rights reserved
(c) All rights reserved

Υλικά (για περίπου 12 χαρουπολατάκια)

60 γρ βούτυρο κακάο

2 κτλ σούπας χαρουπόσκονη

1κτλ σούπας σιρόπι σφενδάμου

1κτλ σούπας βούτυρο αμυγδάλου

1 κτλ γλυκού απόσταγμα βανίλιας

1/8 κτλ γλυκού αλάτι

Λιώνεις σε μπεν μαρί το βούτυρο κακαό. Μόλις λιώσει περίπου το μισό, κλείνεις τη φωτιά και περιμένεις να λιώσει και το υπόλοιπο. Βάζεις σε ένα επεξεργαστή τροφίμων (ή μούλτι) όλα τα υλικά και χτυπάς μέχρι να ανακατευτούν καλά. Το στάδιο αύτο είναι πολύ σημαντικό αλλιώς θα αποχωριστεί στη ψύξη το βούτυρο από τα υπόλοιπα υλικά. Τοποθετείς σε βάσεις σιλικόνης ( ή σε ένα μακρόστενο ταψάκι αν θέλεις να γίνει σοκολάτα) και παγώνεις στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.  Βγάζεις από τις βάσεις και διατηρείς στο ψυγείο μέσα σε αεροστεγές σκεύος.

  • Η Κορίνα μας είπε ότι το σιρόπι σφενδάμου το βρίσκουμε σε μαγαζί με βιολογικά, αλλά, μπορεί εύκολα να το υποκαταστήσουμε με μέλι.

(c) All rights reserved

error: Content is protected !!