Προετοιμασία –
Μαγείρεμα –
Συνολικός χρόνος –
Μερίδες: 6
Υλικά
Για τις κοτομπουκιές:
- 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλου, σε μεγάλες μπουκιές
- 2 φλιτζάνια κορν φλέικς, θρυμματισμένα στο μούλτι
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές μουστάρδα
- 30 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη
- αλάτι, πιπέρι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- 1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ
Για τη σαλάτα:
- 1/2 κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
- 2 μεγάλα καρότα τριμμένα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
- 3 κουταλιές μαγιονέζα (χρησιμοποίησα light)
- 2 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό με 10% λιπαρά
- το χυμό από 1 μικρό και ζουμερό λεμόνι
- αλάτι
Και ακόμα:
- 6 ψωμάκια για μπέργκερ
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις.
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ που κλείνει με καπάκι. Κρατώντας το καλά το ανακινούμε έντονα πάνω-κάτω, ούτως ώστε να παναριστούν τα κομμάτια του κοτόπουλου.
- Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί, τοποθετούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα ψήνουμε για 1 ώρα περίπου.
- Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τη σαλάτα. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε ζωηρά.
- Τοποθετούμε τη σαλάτα στο ψυγείο για λίγη ώρα.
- Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση. Στα μισά ψωμάκια βάζουμε 2 γεμάτες κουταλιές σαλάτα και από πάνω τοποθετούμε τις κοτομπουκιές.
- Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα μισά ψωμάκια.
Μία δημιουργία της Ερμιόνης Τυλιπάκη.
Η Ερμιόνη Τυλιπάκη είναι σύζυγος, μαμά, εργαζόμενη και food blogger. Από το 2011 επιμελείται του blog “The one with all the tastes”, όπου προτείνει εύκολες συνταγές, απλές ως προς τα υλικά και την εκτέλεση, αλλά πρωτότυπες.
Θα βρεις κι άλλες συνταγές στο blog theonewithallthetastes.com και στη σελίδα στο facebook theonewithallthetastes
Το βιβλίο της με τίτλο «Στην κουζίνα των γεύσεων» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.