Νόστιμο και υγιεινό, το παραδοσιακό ρυζόγαλο είναι ένα απολαυστικό γλυκό που περνάει από γενιά σε γενιά.
Είναι ένα από τα πιο εύκολα γλυκίσματα του καλοκαιριού και παράλληλα πολύ θρεπτικό για τα παιδιά, μικρά και μεγάλα!
Βέβαια, ίσως να μην είναι το γλυκό που τα παιδιά θα ζητήσουν εύκολα, όμως μπορείτε με μια πιο ελκυστική εικόνα να τα δελεάσετε.
Διαβάστε πως θα το φτιάξετε!
Υλικά
125 γρ ρύζι γλασέ
620ml νερό
1250ml γάλα άπαχο
18γρ γλυκαντικό stevia
35γρ κορν φλάουερ
Λίγη φρέσκα βανίλια (1/2 τεμάχιο)
1 κουταλάκι κανέλα σκόνη
Εκτέλεση
- Βράζουμε το ρύζι με το νερό και το αλάτι
- Αφού βράσει το ρύζι το σουρώνουμε
- Αραιώνουμε το κορν φλάουερ σε λίγο γάλα
- Στη συνέχεια ζεσταίνουμε το γάλα με το γλυκαντικό και την βανίλια και ρίχνουμε μέσα το βρασμένο ρύζι. Ανακατεύουμε διαρκώς το μείγμα μέχρι να βράσει
- Αφού βράσει το μείγμα, προσθέτουμε το αραιωμένο κορν φλάουερ και ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει το ρυζόγαλο
- Τέλος αδειάζουμε το ρυζόγαλο στα μπολάκια μας και πασπαλίζουμε με κανέλα
Ανά μερίδα: 110 θερμίδες (150γρ)
Νάταλυ Κυριακίδου
Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος με ειδίκευση στην Παχυσαρκία (BSc, RD, MSc)
22758158