Προετοιμασία:
Συνολικός χρόνος:
Μερίδες: 3
Υλικά
- 120 γραμμ. νιφάδες βρώμης
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 250 γραμμ. φρέσκο γάλα
- 150 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2 ώριμες μπανάνες, χωρισμένες σε 3 κομμάτια
- λίγα ψιλοκομμένα καρύδια για το σερβίρισμα
- λίγη καστανή ζάχαρη για το σερβίρισμα
- 1 μπανάνα σε ροδέλες για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Βάζουμε τη βρώμη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι σε βάζο που κλείνει με καπάκι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Προσθέτουμε το γάλα, το γιαούρτι και τη βανίλια.
- Παίρνουμε τα 2/3 από κάθε μπανάνα και τα πολτοποιούμε με το πιρούνι. Προσθέτουμε την πολτοποιημένη μπανάνα στο βάζο.
- Το υπόλοιπο 1/3 από κάθε μπανάνα το κόβουμε σε ροδέλες και το προσθέτουμε και αυτό στο βάζο.
- Τοποθετούμε το καπάκι και ανακινούμε ζωηρά, να ανακατευτούν όλα τα υλικά. Κατόπιν τοποθετούμε το μίγμα στο ψυγείο.
- Την επόμενη ημέρα μοιράζουμε το μίγμα σε 3 μπολ και σερβίρουμε με ψιλοκομμένα καρύδια, λίγη μπανάνα ακόμα και την καστανή ζάχαρη.
Μία δημιουργία της Ερμιόνης Τυλιπάκη.
Η Ερμιόνη Τυλιπάκη είναι σύζυγος, μαμά, εργαζόμενη και food blogger. Από το 2011 επιμελείται του blog “The one with all the tastes”, όπου προτείνει εύκολες συνταγές, απλές ως προς τα υλικά και την εκτέλεση, αλλά πρωτότυπες.
Θα βρεις κι άλλες συνταγές στο blog theonewithallthetastes.com και στη σελίδα στο facebook theonewithallthetastes
Το βιβλίο της με τίτλο «Στην κουζίνα των γεύσεων» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.