close
Τα οφέλη του να κάνεις γιόγκα με τα παιδιά σου

Τα οφέλη του να κάνεις γιόγκα με τα παιδιά σου

Γράφει η Χάρις Μαραθεύτη – Κλινική Διαιτολόγος & Δασκάλα Γιόγκα για Παιδιά

Έχουμε μιλήσει ξανά για τα οφέλη της γιόγκας για τα παιδιά, όπου βοηθά στη ευλυγισία του σώματος, στην μείωση του στρες και του θυμού, βοηθά στη συγκέντρωση, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, μπορεί να βελτιώσει την δυσπεψία, τα φουσκώματα στο στομάχι και επίσης βελτιώνει την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση των παιδιών!
Όταν κάνεις γιόγκα και εσύ με το παιδί σου μπορεί να φέρει άλλα τόσα οφέλη στην σχέση σας και στην οικογένεια σας!

97bk6hntns91

Πιο κάτω αναφέρω 5 σημαντικούς λόγους που θα μπορούσε να ωφελήσει το παιδί σας και την σχέση σας μαζί του!!

 

  1. Μαθαίνουν να φροντίζουν τον εαυτό τους – Τα παιδιά μαθαίνουν από τους γονείς! Είναι σημαντικό τα παιδιά να βλέπουν τους γονείς τους να αφιερώνουν χρόνο στην σωματική και ψυχική τους υγεία!

 

  1. Βελτιώνετε η σχέση μεταξύ γονιό και παιδί – το γεγονός ότι επιλέγουν οι γονείς να περάσουν αυτό το χρόνο με το παιδί τους, δείχνει στο παιδί πως βάζουν την σχέση τους ως προτεραιότητα. Στο μάθημα ο γονιός και το παιδί κάνουν διάφορες ασκήσεις μαζί, τις οποίες μπορεί να βοηθήσουν να τους φέρει πιο κοντά, αφού οι ασκήσεις χρειάζονται εμπιστοσύνη, επικοινωνία, υπομονή και τρυφερότητα.

 

  1. Μαθαίνουν και διασκεδάζουν μαζί – σε ένα περιβάλλον μη-ανταγωνιστικό! Συνήθως η γιόγκα είναι και για τους δύο κάτι καινούργιο, έτσι μαζί εξερευνούν το σώμα τους και τες δυνατότητες τους και μαθαίνουν να βοηθάνε και να στηρίζουν ο ένας τον άλλο σε ένα διασκεδαστικό και χαλαρό περιβάλλον.

Mom-child-yoga-kid-101

  1. Αποδοχή – Μέσα από τον κόσμο της γιόγκας, μαθαίνουμε να ακούμε το σώμα μας! Αυτό έχει αποδειχθεί πως μπορεί να βοηθήσει στην αυτοεκτίμηση και στην αυτό-αποδοχή των παιδιών, αλλά και την αποδοχή του γονιού απέναντι στο παιδί του.

 

  1. Ποιοτικός χρόνος – μαθαίνουμε να αφιερώνουμε ποιοτικό χρόνο στην οικογένεια μας, μακριά από τηλεόρασης, ιντερνέτ και μπορούμε να το κάνουμε οπουδήποτε, στο σπίτι, στο πάρκο, στον κήπο, στην θάλασσα!!

 

Μαθήματα γιόγκας Γονιός και Παιδί έχουν ξεκινήσει ήδη στον Στρόβολο από την εγκεκριμένη δασκάλα γίογκας για παιδιά Χάρις Μαραθεύτη, κάθε Δευτέρα 4.30-5.30μμ.

Χάρις Μαραθεύτη

Κλινική Διαιτολόγος & Δασκάλα Γιόγκα για Παιδιά
Ιδιοκτήτρια του Kids Yoga & Cooking Classes with Haris

Tel:99720235       Emailharismaratheftis@gmail.com 

Facebook:  Kids Yoga & Cooking with Haris

error: Content is protected !!