Συστατικά (για περίπου 15 μπισκότα)
2,5 ποτήρια αποξηραμένη καρύδα
1 ποτήρι χουρμάδες μετζούλ
2κτ σούπας σκόνη κακάο
1κτ γλ. βανίλια
2κτλ. βούτυρο κακάο που έχεις λιώσει σε μπεν μαρί (μπορείς να αντικαταστήσεις και με λάδι καρύδας)
2κτ σούπας σιρόπι σφενδάμου
2κτ σούπας ταχίνι
Για την επικάλυψη
2 κτ σούπας φυστικοβούτυρο
1κτ γλυκού λάδι καρύδας
1/3 μπάρα καλής ποιότητας σοκολάτας υγείας χωρίς ζάχαρη
Βάζεις τη καρύδα, το κακάο, τους χουρμάδες και τη βανίλια σε μπλέντερ και χτυπάς μέχρι τα υλικά να σπάσουν σε πολύ μικρά κομματάκια. Προσθέτεις το βούτυρο κακάο (που έχει λίωσει σε μπεν μαρί σε χαμηλή θερμοκρασία), το σιρόπι σφενδάμου και το ταχίνι, και συνεχίζεις να χτυπάς μέχρι το μείγμα να ανακατευτεί καλά και να δέσει. Στρώνεις το μείγμα σε επιφάνεια εργασίας και χρησιμοποιώντας φόρμες κοπής (ή το στόμιο ενός ποτηριού) κόβεις σε στρογγυλά κομμάτια. Βάζεις τα μπισκότα στο ψυγείο όσο φτιάχνεις την επικάλυψη. Ζεσταίνεις το φυστικοβούτυρο και το λάδι καρύδας σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας. Σε μπεν μαρί λιώνεις και τη σοκολάτα. Με ένα κουταλάκι του γλυκού βάζεις μια κουταλιά σοκολάτα και μισή κουταλιά φυστικοβούτυρο σε κάθε μπισκότο. Τα βάζεις στο ψυγείο για περίπου μια ώρα για να στεγνώσει η επικάλυψη αλλά αν δε κρατιέσαι τρώγονται κι επί τόπου!
Θα βρείς κι άλλες συνταγές και συμβουλές υγιεινής διατροφής στο blog www.thesauchalife.com και στη σελίδα μου στο facebook www.facebook.com/thesauchalife
Κορίνα