Γράφει η Σκεύη Σάββα Ευσταθίου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
ΥΛΙΚΑ
- 4 μελιτζάνες
- 1 συσκευασία ντομάτας σε κομματάκια
- 1 συσκευασία ντομάτας Bolognese
- 500 γρ αναρή φρέσκια
- 200 γρ cottage cheese light
- Φύλλα φρέσκου δυόσμου
- 3-4κ/λιες ελαιόλαδο
- Αλάτι,πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες και τις αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί. Μια στρώση σε κάθε ταψί! Τις βαζουμε στον φούρνο στους 170 °C μέχρι να μαλακώσουν.
Έπειτα σε ένα μίξερ βάζουμε την αναρή με το cottage cheese και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν αλοιφή.Σε αυτό το μίγμα προσθέτουμε ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο,αλάτι και πιπέρι.
Παίρνουμε μια φέτα μελιτζάνα ,βάζουμε μια μεγάλη κουταλιά από το μίγμα τυριού και τυλίγουμε. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για όλες τις φέτες μελιτζάνας.
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τις 2 σάλτσες ντομάτας.
Σε ένα ταψί βάζουμε την σάλτσα ντομάτας μέχρι να καλυφθεί ο πάτος και τοποθετούμε τα ρολά μελιτζάνας το ένα δίπλα στο άλλο.
Αφού καλύψουμε όλο το ταψί με τα ρολά ,τα περιχύνουμε από πάνω με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας και τα ψήνουμε στους 180 C για περίπου μισή ώρα.
Καλή επιτυχία!
Σκεύη Σάββα Ευσταθίου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Μέλος CyDA DIET και ΣΕΕΤΤΔ
Τηλ: 24250997
Email: s.savva.diet@gmail.com
www.diet-cyprus.com