close
Μάφινς με μπανάνα και toblerone

Μάφινς με μπανάνα και toblerone

9 March 2017
Προετοιμασία – 
Μαγείρεμα – 
Συνολικός χρόνος – 
Μερίδες: 12

Υλικά

  • 220 γραμμ. βούτυρο λιωμένο και χλιαρό
  • 100 γραμμ. ζάχαρη καστανή
  • 1 κουταλιά μέλι
  • 1 μεγάλο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 μεγάλες ώριμες μπανάνες, λιωμένες με το πιρούνι
  • 2 βανιλίνες
  • 220 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 100 γραμμ. toblerone
  •  

    banana-toblerone-muffins-5
    Εκτέλεση
    1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς με αέρα και βάζουμε χαρτάκια ψησίματος σε 12 θήκες για μάφινς.
    2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε ζωηρά το βούτυρο, τη ζάχαρη, το μέλι, το αυγό, τις μπανάνες και τις βανιλίνες.
    3. Σε δεύτερο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με την κανέλα και το αλάτι.
    4. Ρίχνουμε το υγρό μίγμα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια ελαστική σπάτουλα, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Προσέχουμε να μην ανακατέψουμε παραπάνω από όσο χρειάζεται.
    5. Μοιράζουμε το μίγμα στις θήκες.
    6. Σπάμε τη σοκολάτα σε 12 κομμάτια και βυθίζουμε από ένα κομμάτι στο κέντρο κάθε μάφιν.
    7. Τα ψήνουμε στο κατώτερο 1/3 του φούρνου για 25-30’. Περιμένουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

    banana-toblerone-muffins-3

     

    Μία δημιουργία της Ερμιόνης Τυλιπάκη.

    Η Ερμιόνη Τυλιπάκη είναι σύζυγος, μαμά, εργαζόμενη και food blogger. Από το 2011 επιμελείται του blog “The one with all the tastes”, όπου προτείνει εύκολες συνταγές, απλές ως προς τα υλικά και την εκτέλεση, αλλά πρωτότυπες.

    Θα βρεις κι άλλες συνταγές στο blog theonewithallthetastes.com και στη σελίδα στο facebook theonewithallthetastes

    Το βιβλίο της με τίτλο «Στην κουζίνα των γεύσεων» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

    Στην-κουζίνα-των-γεύσεων

    Comments