close
Κεμπάπ κοτόπουλου με σάλτσα γιαουρτιού

Κεμπάπ κοτόπουλου με σάλτσα γιαουρτιού

29 July 2016

Αυτό το πιάτο μου αρέσει γιατί είναι χαλαρό και δελεαστικό μαζί. Με προδιαθέτει θετικά για όμορφες στιγμές γύρω από το τραπέζι, με καλή παρέα. Και καλή μπύρα. Και ηλιόλουστες ημέρες. Και πολλά γέλια.
Και τα συνοδευτικά του όμως δεν είναι για να παραλειφθούν. Οι ζεστές ροδοψημένες πίτες, τα ψιλοκομμένα λαχανικά και η σάλτσα γιαουρτιού, λιτή και σπιρτόζικη συνάμα, έρχονται μαζί με τα κεμπάπ και συνθέτουν ένα πιάτο θαλπωρής.

 

Προετοιμασία – 
Μαγείρεμα – 
Συνολικός χρόνος – 
Μερίδες: 7-8
chicken-kebabs-yogurt-sauce-5
Υλικά
  • 1200 γραμμ. κιμά κοτόπουλου
  • 4 φέτες ψωμί του τοστ (όχι μουσκεμένες), τριμμένες στο μούλτι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2-3 κουταλιές μαϊντανό πολύ ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι γλυκό
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα γιαουρτιού:

  • 300 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαϊντανό πολύ ψιλοκομμένο
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι γλυκό
  • αλάτι, πιπέρι

chicken-kebabs-yogurt-sauce-3

Εκτέλεση
  1. Ετοιμάζουμε πρώτα τη σάλτσα γιαουρτιού. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και τα ανακατεύουμε ζωηρά με ένα κουτάλι.
  2. Τοποθετούμε τη σάλτσα στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
  3. Για τα κεμπάπ, βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα ζυμώνουμε πολύ καλά με τα χέρια μας. Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή, αλλά παράλληλα να διατηρεί το σχήμα της όταν πλάθεται.
  4. Στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί του φούρνου με λαδόκολλα και προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αέρα.
  5. Πλάθουμε τη ζύμη σε 20-22 μεγαλούτσικα κεμπάπ και τα αραδιάζουμε στο ταψί. Τα ψήνουμε για 45-50’ μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  6. Συνοδεύουμε τα κεμπάπ με τη σάλτσα γιαουρτιού. Η παγωμένη μπίρα είναι προαιρετική, ωστόσο απαραίτητη.

Μία δημιουργία της Ερμιόνης Τυλιπάκη.

Η Ερμιόνη Τυλιπάκη είναι σύζυγος, μαμά, εργαζόμενη και food blogger. Από το 2011 επιμελείται του blog “The one with all the tastes”, όπου προτείνει εύκολες συνταγές, απλές ως προς τα υλικά και την εκτέλεση, αλλά πρωτότυπες.

Θα βρεις κι άλλες συνταγές στο blog theonewithallthetastes.com και στη σελίδα στο facebook theonewithallthetastes

Comments