Κορμός με nutella!
Πλούσιος σε γεύση, λαχταριστός και -λυπάμαι ειλικρινά- εθιστικός.
Ένα γλυκό που θα σε κάνει να σταθείς μπροστά από την πόρτα του ψυγείου και να σκεφτείς σοφά πριν την ανοίξεις για να πάρεις το οτιδήποτε από μέσα. Διότι εάν την ανοίξεις και το δεις, δεν υπάρχει επιστροφή. Το ένα θα φέρει το άλλο… θα φας πρώτα ένα λεπτό κομμάτι για να μην καταβληθείς από τύψεις και μετά ένα δεύτερο γιατί το πρώτο ήταν τόσο λεπτό που δεν πιάνεται.
Μήπως αναρωτιέστε ποια είναι τα υπόλοιπα 3 υλικά;
Χμ… σοκολάτα, μπισκότα και φουντούκια. Σας προειδοποίησα… έτσι και ανοίξει η πόρτα του ψυγείου δεν υπάρχει επιστροφή. Μόνο καταστροφή. Αλλά τουλάχιστον είναι γλυκιά και αξίζει τον κόπο.
Προετοιμασία & Συνολικός χρόνος : 25 λεπτά
Μερίδες: 1 μακρόστενη φόρμα του κέικ
Υλικά
600 γραμμ. nutella ή μερέντα
400 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
200 γραμμ. μπισκότα πτι-μπερ (ή άλλα της αρεσκείας σας)
60 γραμμ. φουντούκια χοντροαλεσμένα στο μούλτι
Εκτέλεση
- Βάζουμε τη nutella (ή τη μερέντα) μαζί με τη σοκολάτα σε ένα μικρό κατσαρόλι και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία. Ανακατεύουμε παράλληλα με μια ελαστική σπάτουλα, μέχρι να λιώσουν και να ενωθούν τα δύο υλικά.
- Χρησιμοποιούμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ κατά προτίμηση σιλικόνης, διαφορετικά βουτυρώνουμε πρώτα τη φόρμα μας και κατόπιν τη στρώνουμε με λαδόκολλα.
- Απλώνουμε μια στρώση μπισκότα και κατόπιν ρίχνουμε κουταλιές από το σοκολατένιο μίγμα. Συνεχίζουμε με αυτόν τον τρόπο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
- Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του κορμού με τα φουντούκια και τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για μερικές ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Μία δημιουργία της Ερμιόνης Τυλιπάκη.
Η Ερμιόνη Τυλιπάκη είναι σύζυγος, μαμά, εργαζόμενη και food blogger. Από το 2011 επιμελείται του blog “The one with all the tastes”, όπου προτείνει εύκολες συνταγές, απλές ως προς τα υλικά και την εκτέλεση, αλλά πρωτότυπες.
Θα βρεις κι άλλες συνταγές στο blog theonewithallthetastes.com και στη σελίδα στο facebook theonewithallthetastes