close
Φακές με μελιτζάνα και κολοκυθάκι

Φακές με μελιτζάνα και κολοκυθάκι

Αν σαν κι εμένα, η ανάμνηση σου για τις φακές είναι το γυρνάς από το σχολείο δεύτερα μεσημέρι και με απογοήτευση να μαθαίνεις ότι το φαγητό στο σπίτι είναι φακόριζο, τότε αυτή η συνταγή θα ξαναβάλει τη σχέση σου με τις φακές σε άλλο επίπεδο. Είναι πραγματικά οι πιο νόστιμες φακές που έχεις φάει, και μια από τις πιο αγαπημένες συνταγές όσων φίλων μας την έχουν δοκιμάσει. Επίσης να σου πω ότι η ίδια συνταγή γίνεται και με ρεβίθια και είναι εξίσου νόστιμη και χορταστική!

Υλικα για  2 ατομα

– Μια χούφτα φυστίκια κάσιους

– Μια κουταλιά λάδι

– 1 κουτάκι γάλα καρύδας

-1 μεγάλο κρεμμύδι

-1 κομμάτι τζίτζερ

-3 σκελίδες σκόρδο

-1 μικρή πιπεριά τσίλι

-1 κούπα φακές

-1 μελιτζάνα

-1 κολοκυθάκι

-2 ντομάτες

-1 λάιμ (θα χρειαστείς και το χυμό και το ξύσμα)

-2 κτ σούπας ταμάρι ή σόγια σως

-1 κτ σούπας μέλι ή σιρόπι σφενδάμου

-μια χούφτα κόριανδρο για σερβίρισμα

-1 κτ γλυκού κίτρινο κάρι

Προετοιμασία

Καβουρδίζεις τα κάσιους σε ένα μεγάλο τηγάνι και τα βάζεις στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνεις σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία το λάδι και τσιγαρίζεις το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ και το τσίλι για περίπου 10 λέπτα. Προσθέτεις τις φακές και το γάλα καρύδας και ανακατεύεις. Μαγειρεύεις για 6-10 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία και μετά προσθέτεις τη μελιτζάνα που έχεις κόψεις σε κύβους. Μαγειρεύεις για άλλα 10 λεπτά και μετά προσθέτεις τις ντομάτες και το κολοκυθάκι (που έχεις ήδη κόψει σε κύβους), το ξύσμα απο το λάιμ, το κάρι και τη σως σόγιας/ ταμάρι. Μετά από 5 λεπτά προσθέτεις το χυμό του λάιμ και το μέλι/ σιρόπι σφενδάμου. Γαρνίρεις με τα κάσιους και το κόριανδρο!

Θα βρείς κι άλλες συνταγές και συμβουλές υγιεινής διατροφής στο blog www.thesauchalife.com και στη σελίδα μου στο facebook www.facebook.com/thesauchalife

Κορίνα

(c) All rights reserved
(c) All rights reserved

error: Content is protected !!