close
΄Το φιλί της ζωής΄ για σχέσεις σε sleep mode!

΄Το φιλί της ζωής΄ για σχέσεις σε sleep mode!

Γράφει η Στέλλα Χίου – Ψυχοθεραπεύτρια, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Βαρεμάρα; Πλήξη; Ρουτίνα; Αμηχανία; χτύπησαν το κατώφλι της σχέσης σου; Η μαγεία και η αρχική λάμψη χάθηκαν;  Όμως εσύ παραμένεις φανατικά πιστή στο ‘ έλα μωρέ, εγώ τον βρήκα τον άνθρωπο της ζωής μου, έδεσα τον γάιδαρο μου!!!’

Αχ , κούνια που σε κούναγε …….. όπως λέγαν και οι παλιοί.

Η ρουτίνα σου κλείνει το μάτι και σου κάνει επίμονο μαρκάρισμα, ψιτ ψιτ σε φλερτάρει στενά!

Οι σχέση στην αρχή είναι σαν πυροτέχνημα, εντυπωσιακό. Η κάθε μέρα είναι μοναδική, πικάντικη, ερωτική, μυστηριώδες, ερωτική …ναι ναι ζεις στο απόλυτο ροζ συννεφάκι διάρκειας 1 -2 ετών. Και μετά τι;

Μετά έρχεται το στάδιο της αγάπης, της οικειότητας, σεβασμού καθώς ο καιρός κυλάει και ο ένας συνηθίζει τον άλλον.

Η σχέση θέλει δουλειά, προσπάθεια, είναι ζωντανός οργανισμός και θέλει περιποίηση κάθε μέρα. Ακόμη και τον ‘γάιδαρο αν τον έδεσες’ θέλει φροντίδα καθημερινή, νερό, τροφή, βόλτα, χάιδεμα.

Έλα όμως, ας μη μιζεριάζουμε, πάμε για το ‘φιλί της ζωής’  να δώσουμε αναζωογονητικές δόσεις ανάσας στις μακροχρόνιες σχέσεις και στο γάμο!

Έχω απόψε ραντεβού ραντεβού με σένα

Βγες ραντεβού, συναντηθείτε κάπου έξω, όπως στην αρχή όταν πρωτογνωριστήκατε που η αναμονή για εκείνη την ώρα σε έκανε να ανυπομονείς ώσπου τα μάτια σου να συναντήσουν τα δικά του.

Χαλαρή βραδιά

Περάστε χαλαρές στιγμές, ένα Σαββατόβραδο χωρίς παιδιά, αν έχεις. Τα παιδιά μπορούν  να μείνουν είτε στους παππούδες, συγγενείς που φυσικά εμπιστεύεσαι. Χαλαρώστε χωρίς ευθύνες ακόμη και στην αυλή του σπιτιού με κεράκια αναμμένα και ένα καλό μπουκάλι κρασί.

Ωωωω ωωω κρουαζιέρα θα σε πάω

Εκδρομές, εξορμήσεις, ταξίδια ….. και δύο μέρες είναι πλήρως αναζωογονητικές, η ενέργεια διαφορετική, αυθόρμητη , ανέμελη.

Ίντερνετ disconnected

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπολογιστές , κινητά, ίντερνετ. Μα πόσες ώρες πια να ξεροσταλιάζεις μπροστά σε αυτό το facebook;  Κολλημένοι σε μια οθόνη! Χάσατε την επαφή απομακρυνθήκατε , ο ένας στον ένα καναπέ και ο άλλος παραπέρα με ένα κινητό στο χέρι. Καιρός να κολλήσετε ο ένας πάνω στον άλλο, επιτέλους ανακαλύψετε και πάλι την μαγεία του αγγίγματος και της επικοινωνίας.

Πάμε για Beaute

Σίγουρα με τόσες υποχρεώσεις πού καιρός για κομμωτήριο, μακιγιάζ και γυμναστική;! Το νούμερο ένα είναι να μην παραμελείς τον εαυτό σου, κάνει κακό στην αυτοπεποίθηση όπως και ο ατημέλητος κότσος στα μαλλιά ασορτί με την φαρδιά πυτζάμα.

Ένα φιλάκι είναι λίγο τόσο λίγο

Φιληθείτε ελεύθερα, παθιάρικα σαγηνευτικά, όπως τότε που ένιωθες πεταλούδες στο στομάχι και το πρήξιμο στα χείλια από το ατελείωτο γαλλικό φιλί .

Υπόθεση Σεξ

Όταν η βαρεμάρα γίνεται συγκάτοικος στο κρεβάτι σου …κάνε έξωση! Δοκιμάστε καινούριες στάσεις, προκαταρκτικά, μιλήστε ερωτικά πρόστυχα, αγοράστε ερωτικά βοηθήματα, δώστε ποικιλία στους πειραματισμούς σας.

Έχεις μήνυμα

Ερωτικά μηνυματάκια, μα τι ωραίος τρόπος να κάνεις φλερτ κατά την διάρκεια της ημέρας ακόμη και όταν ο καθένας είναι στην δουλειά του,  μη το πολυσκέπτεσαι απλά κάνε το!

Και αν συνεχίσουμε θα βρούμε απεριόριστους τρόπους που θα βοηθήσουν να βγεις από τον λήθαργο της συνήθειας, να ξανά αποκτήσει η σχέση το ίδιο πάθος, ενέργεια, θέληση, μαγεία. Το μυστικό είναι να αναθεωρήσεις να ξανά ανασκουμπωθείς και ρίξε μια ματιά στο παρελθόν εκεί θα σε ξανασυναντήσεις και θα βρεις αυτό που αυτή την στιγμή ίσως και προσωρινά χάθηκε.

Όπως λέω: ‘ για να πας  μπροστά πρέπει να γυρίσεις πίσω ’

Η θέληση και η θετική προσέγγιση των πραγμάτων κάνουν την διαφορά σε μας και στις σχέσεις μας.

stella

error: Content is protected !!