close
Succelents τα στυλάτα!

Succelents τα στυλάτα!

Μοιάζουν με γλυπτά, είναι πανέμορφα, αγαπούν τη ζέστη, χρειάζονται ελάχιστη φροντίδα και νερό και πολλά παράγουν εντυπωσιακά λουλούδια.

Αξίζουν, λοιπόν, μία θέση στο σπίτι σας.

Τα χαρακτηριστικά τους.

  • Οι απαιτήσεις τους σε νερό είναι περιορισμένες και έχουν τη δυνατότητα να επιβιώνουν μόνα τους σε μεγάλες περιόδους ξηρασίας και κάτω από έντονη ηλιοφάνεια.
  • Τα παχύφυτα βρίσκονται στις περισσότερες περιοχές του πλανήτη και αναπτύσσονται σε πολύ διαφορετικές μεταξύ τους συνθήκες. Είναι φυτά που έχουν τη δυνατότητα να αποθηκεύουν μεγάλες ποσότητες νερού στους ιστούς τους, καθώς τα περισσότερα είδη τους αναπτύσσονται σε περιοχές με έντονη ξηρασία. Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό τους είναι ότι προσαρμόζονται σε τελείως διαφορετικές συνθήκες από αυτές του τόπου καταγωγής τους. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα ή προστασία, γι’ αυτό και είναι από τα είδη που χρησιμοποιούνται στις «πράσινες» ταράτσες.
  • Θα μείνουν ολοζώντανα όλες τις εποχές του χρόνου και ανεπηρέαστα από ασθένειες, ζιζάνια κλπ. και πανεύκολα από ένα φυτό θα δημιουργήσετε όσα θέλετε αφού θα “πιάσουν” ακόμη κι αν σε λίγο χώμα απλώς βυθίσετε ένα κλαδάκι ή φύλλο τους.
  • Κάποια από αυτά δεν βγάζουν ποτέ λουλούδια, κάποια άλλα ανθίζουν μια φορά τον χρόνο, άλλων οι ίδιοι οι βλαστοί είναι σαν λουλούδια. Τα περισσότερα απλώς αλλάζουν ελαφρά χρωματισμό ανάλογα με την εποχή ή το πόσο λίγο ή περισσότερο νερό θα τους ρίξετε και θα επιβιώσουν το ίδιο καλά είτε σε εξωτερικό περιβάλλον είτε μέσα στο σπίτι.

Με λίγα λόγια τα παχύφυτα, παραπάνω και από τους κάκτους, είναι η χαρά του αρχάριου κηπουρού και τα καταλληλότερα για όσους δεν έχουν ιδιαίτερο χρόνο για φροντίδες στα φυτά τους, για εξοχικά που μένουν ακατοίκητα για μεγάλο χρονικό διάστημα κι ένας από τους απλούστερους και οικονομικότερους τρόπους για να πρασινίσετε οποιοδήποτε σημείο.

Πότισμα

Δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις από άποψη ποτίσματος.

Την άνοιξη το καλοκαίρι και το φθινόπωρο ποτίζουμε περισσότερο με συχνότητα κάθε 7-12 ημέρες.

Ενώ τους χειμερινούς μήνες κάθε 20-30 ημέρες είναι αρκετό, σταματώντας τελείως το νερό τις βροχερές περιόδους.

Καλό είναι το πότισμα να γίνεται τις πρώτες πρωινές ώρες.

Στις πιο κάτω φωτογραφίες θα καταλάβετε και τον λόγο που μας αρέσουν τόσο πολύ!

παχυφυλα11

παχυφυλα12

παχυφυλα13

παχυφυλα14

παχυφυλα2

παχυφυλα3

παχυφυλα4

 

Processed with VSCOcam with c1 preset

παχυφυλα6

 

παχυφυλα8

παχυφυλα9

παχυφυλα10

παχυφυλα7

error: Content is protected !!