close
Τάρτα με ομελέτα, μανιτάρια και μπέικον

Τάρτα με ομελέτα, μανιτάρια και μπέικον

16 Φεβρουαρίου 2018
egg-mushroom-bacon-quiche-4
Προετοιμασία: 
Μαγείρεμα: 
Συνολικός χρόνος: 
Μερίδες: 2 ορθογώνιες τάρτες
Υλικά
  • 1 έτοιμο φύλλο σφολιάτας κομμένο κατά μήκος στη μέση
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
  • 5 μεγάλα αυγά
  • 1 μεγάλο αυγό, ξεχωριστά ο κρόκος από το ασπράδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon (ή άλλη της προτίμησης μας)
  • 2 κουταλιές sour cream
  • 40 + 40 γραμμ. τριμμένο τυρί που λιώνει (χρησιμοποίησα γκούντα)
  • 200 γραμμ. λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • ½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 200 γραμμ. μπέικον χοντροκομμένο

egg-mushroom-bacon-quiche-5

Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί.
  2. Σε μπολ μεσαίου μεγέθους βάζουμε τον κρόκο, τη μουστάρδα, τη sour cream, 40 γραμμ. τυρί, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  3. Τοποθετούμε τα δύο κομμάτια σφολιάτας στο ταψί. Με ένα μαχαίρι χαράζουμε ένα περιθώριο 1 εκ. σε κάθε κομμάτι.
  4. Απλώνουμε το κρεμώδες μίγμα στη σφολιάτα, προσέχοντας να μη βγούμε έξω από το περιθώριο που χαράξαμε.
  5. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τα υπόλοιπα 40 γραμμ. τυρί.
  6. Ψήνουμε τη σφολιάτα για 20-30’ ή μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει.
  7. Παράλληλα ετοιμάζουμε την επικάλυψη. Λιώνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και μέτρια θερμοκρασία.
  8. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα το ασπράδι, τα αυγά, αλάτι και πιπέρι.
  9. Αδειάζουμε τα αυγά στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 4-5’, ανακατεύοντας συνεχώς. Τα μεταφέρουμε σε πιάτο.
  10. Δυναμώνουμε τη θερμοκρασία και ξαναβάζουμε το τηγάνι πάνω στην εστία.
  11. Ρίχνουμε το μπέικον και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο χρώμα. Το μεταφέρουμε σε δεύτερο πιάτο.
  12. Χωρίς να αφαιρέσουμε το λίπος από το μπέικον, ρίχνουμε τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς για μερικά δευτερόλεπτα (θέλουμε μόνο να μαλακώσουν).
  13. Βγάζουμε τη σφολιάτα από το φούρνο. Μοιράζουμε πρώτα τα αυγά και κατόπιν τοποθετούμε τα μανιτάρια και το μπέικον.
  14. Ξαναβάζουμε τις τάρτες στο φούρνο και ψήνουμε για 10’ ακόμα.
  15. Σερβίρουμε αμέσως.

Μία δημιουργία της Ερμιόνης Τυλιπάκη.

Η Ερμιόνη Τυλιπάκη είναι σύζυγος, μαμά, εργαζόμενη και food blogger. Από το 2011 επιμελείται του blog “The one with all the tastes”, όπου προτείνει εύκολες συνταγές, απλές ως προς τα υλικά και την εκτέλεση, αλλά πρωτότυπες.

Θα βρεις κι άλλες συνταγές στο blog theonewithallthetastes.com και στη σελίδα στο facebook theonewithallthetastes

Το βιβλίο της με τίτλο «Στην κουζίνα των γεύσεων» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%ce%bf%cf%85%ce%b6%ce%af%ce%bd%ce%b1-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b3%ce%b5%cf%8d%cf%83%ce%b5%cf%89%ce%bd

 

Comments

himerines loimoxeis

11 + 1 Tips για προστασία των παιδιών από τις χειμερινές λοιμώξεις

Toddler holding crayons and pointing index finger

Αργεί να μιλήσει. Τι πρέπει να κάνω;

Εγγραφή στο Newsletter
Κάνε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση για τα πιο σημαντικά νέα, δώρα και διαγωνισμούς
Never display this again