close
Τα μπισκότα με τα 3 υλικά και τις αμέτρητες παραλλαγές

Τα μπισκότα με τα 3 υλικά και τις αμέτρητες παραλλαγές

7 Ιουλίου 2017
1037-featured-300x300

Αυτά τα μπισκότα φτιάχνονται με 3 μόλις υλικά, είναι νόστιμα, στρουμπουλά και αφράτα!

Το μυστικό της επιτυχίας τους είναι το ζαχαρούχο γάλα, ένα από τα πολύ αγαπημένα μου υλικά, που νομίζω ότι δίνει απίθανη γεύση και υφή σε οποιοδήποτε γλυκό και αν προστεθεί. Τι άλλο χρειαζόμαστε; Βούτυρο και αλεύρι, υλικά στοιχειώδη που δύσκολα απουσιάζουν από την κουζίνα μας.
Ορίστε, σας έδωσα τη συνταγή… Τόσο απλή! Από εκεί και πέρα, αφήνουμε ελεύθερη τη φαντασία μας και εμπλουτίζουμε τη βασική ζύμη με τα υλικά της προτίμησής μας. Οι επιλογές και οι συνδυασμοί είναι πραγματικά απεριόριστοι: μπορούμε να διαλέξουμε κάτι κλασικό, όπως σταγόνες σοκολάτας ή 1-2 κουταλιές κακάο (σε αυτή την περίπτωση ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε 1 φλιτζάνι ζάχαρη, για να μην είναι άγλυκο το αποτέλεσμα).
Μπορούμε να αρωματίσουμε τα μπισκότα μας με ξύσμα εσπεριδοειδών ή βανίλια. Να τους προσθέσουμε ξηρούς καρπούς και/ή σταφίδες. Ή ίσως μερικά cranberries και να τα στολίσουμε με ένα ωραίο γλάσο λευκής σοκολάτας.

Επειδή ετοιμάζονται πολύ-πολύ γρήγορα, είναι ιδανικά για το παιδικό μας πάρτι, μιας που ο χρόνος πιέζει και αναζητούμε λύσεις όσο γίνεται λιγότερο χρονοβόρες. Με τη βοήθεια των μικρών μας φίλων λοιπόν, καλύπτουμε τα μπισκότα μας με σοκολατένια καραμελάκια (τύπου m&m’s) ή χρωματιστή τρούφα.

Δεν είναι πραγματικά πολύ ωραία ιδέα;

Εσείς τι υλικά σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε;

condensed-milk-cookies-4

Μπισκότα με ζαχαρούχο γάλα

Υλικά για 32-34 μπισκότα:
1 κουτί (397 γραμμ.) συμπυκνωμένο γάλα
400 γραμμ. βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
500 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Και ακόμα:
υλικά όπως ξύσμα λεμονιού, ξύσμα πορτοκαλιού, κακάο, σταγόνες σοκολάτας, τριμμένη καρύδα, ξηροί καρποί, αποξηραμένα φρούτα, χρωματιστή τρούφα, καραμελάκια σοκολάτας, κλπ.condensed-milk-cookies-3

 

Εκτέλεση:
Με το μίξερ στη μεγαλύτερη ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγη ώρα ακόμα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ αμέσως μόλις ενσωματωθεί στο μίγμα.

Προσθέτουμε τα υλικά της προτίμησής μας. Εγώ χώρισα τη ζύμη σε 3 ίσα μέρη και πρόσθεσα:
– 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού και 100 γραμμ. σταγόνες σοκολάτας στο ένα μέρος
– 1 κουταλιά κακάο και m&m’s στο δεύτερο
– 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού και τριμμένη καρύδα (για την επικάλυψη) στο τρίτο

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και στρώνουμε με λαδόκολλα 2 μεγάλα ταψιά.
Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια (χρησιμοποίησα περίπου 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού για κάθε μπισκότο) και τα τοποθετούμε ομοιόμορφα στο ταψί. Τα πιέζουμε ελαφρά με το χέρι μας να πλατύνουν.
Ψήνουμε τα μπισκότα για 16-18′ και στη συνέχεια τα βγάζουμε από το φούρνο. Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και τα διατηρούμε σε αεροστεγές τάπερ.

condensed-milk-cookies-2

Μία δημιουργία της Ερμιόνης Τυλιπάκη.

Η Ερμιόνη Τυλιπάκη είναι σύζυγος, μαμά, εργαζόμενη και food blogger. Από το 2011 επιμελείται του blog “The one with all the tastes”, όπου προτείνει εύκολες συνταγές, απλές ως προς τα υλικά και την εκτέλεση, αλλά πρωτότυπες.

Θα βρεις κι άλλες συνταγές στο blog theonewithallthetastes.com και στη σελίδα στο facebook theonewithallthetastes

Το βιβλίο της με τίτλο «Στην κουζίνα των γεύσεων» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%ce%bf%cf%85%ce%b6%ce%af%ce%bd%ce%b1-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b3%ce%b5%cf%8d%cf%83%ce%b5%cf%89%ce%bd

Comments

13669829_1046868282066062_6196283763555757442_n

Το μπλε νησί – Η βάπτιση του Παντελή

5bc63900c4f942e6d564683b4d509286

Οι πιο χαριτωμένες τούρτες γενεθλίων

Εγγραφή στο Newsletter
Κάνε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση για τα πιο σημαντικά νέα, δώρα και διαγωνισμούς
Never display this again