close
Εγγραφές μαθητών στα Νηπιαγωγεία και στα Δημοτικά Σχολεία για τη σχολική χρονιά 2017 – 2018

Εγγραφές μαθητών στα Νηπιαγωγεία και στα Δημοτικά Σχολεία για τη σχολική χρονιά 2017 – 2018

ΧΡΟΝΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

* Οι εγγραφές μαθητών στα Δημόσια Νηπιαγωγεία και σε όλες τις τάξεις των Δημόσιων Δημοτικών Σχολείων (Α’- Στ’) για τη σχολική χρονιά 2017-2018, θα πραγματοποιηθούν από τις 10 μέχρι και τις 12 Ιανουαρίου 2017.

* Οι εγγραφές στα Νηπιαγωγεία και σε όλες τις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου θα ολοκληρωθούν μέσα σε αυτή την περίοδο και δεν θα υπάρξει νέα περίοδος εγγραφών.

* Τα Ενιαία Ολοήμερα Σχολεία (ΕΟΣ) θα πρέπει να μεριμνήσουν ώστε να ενημερώσουν τους γονείς ότι η φοίτηση των παιδιών στα ΕΟΣ είναι υποχρεωτική μέχρι τις 3:15 μ.μ. ή μέχρι τις 4:00 μ.μ. Θα ισχύει ένα μόνο ωράριο αποχώρησης για όλα τα παιδιά του κάθε ΕΟΣ, για τις τέσσερις ημέρες της εβδομάδας (Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή) και δεν θα επιτρέπονται εξαιρέσεις/παρεκκλίσεις. Συνεπώς, οι γονείς των παιδιών που δεν μπορούν να τηρήσουν το συγκεκριμένο ωράριο αποχώρησης, θα πρέπει να μεριμνήσουν να ζητήσουν εγγραφή/μετεγγραφή σε άλλο σχολείο για το παιδί τους, εντός των χρονοδιαγραμμάτων εγγραφών/μετεγγραφών (10-12 Ιανουαρίου 2017).

* Όσοι αδιαφορήσουν να εγγράψουν τα παιδιά τους τον Ιανουάριο, θα υποχρεώνονται να τα εγγράψουν στο πλησιέστερο σχολείο της περιοχής τους στο οποίο δεν θα δημιουργείται πρόβλημα στη στελέχωση. Σε κανένα σχολείο δεν θα εγκρίνονται επιπλέον τμήματα από αυτά που προκύπτουν από τις εγγραφές του Ιανουαρίου.

*Σημειώνεται, επίσης, ότι μετά τις 12 Ιανουαρίου 2017 κανένας Διευθυντής Σχολείου δεν θα μπορεί να εγγράψει παιδί ηλικίας Δημοτικού ή Προδημοτικής. Όσοι γονείς παρουσιαστούν για νέα εγγραφή ή μετεγγραφή στο σχολείο σας, θα πρέπει να παραπέμπονται στο οικείο Επαρχιακό Γραφείο Παιδείας και να ενημερώνονται για τα απαραίτητα πιστοποιητικά/έντυπα που πρέπει να προσκομίσουν. Τα Επαρχιακά Γραφεία Παιδείας θα σας ενημερώνουν για τις νέες εγγραφές ή μετεγγραφές που επηρεάζουν το σχολείο σας.

  • Ολόκληρη η εγκύκλιος στο πιο κάτω έγγραφο:

Εγγραφές μαθητών στα Νηπιαγωγεία και στα Δημοτικά Σχολεία για τη σχολική χρονιά 2017 – 2018

error: Content is protected !!