close
Μπάλες ενέργειας σοκολάτα πορτοκάλι

Μπάλες ενέργειας σοκολάτα πορτοκάλι

Οι μπάλες ενέργειας είναι η πιο εύκολη και γευστική λύση για απογευματινό σνακ, μια συνταγή που θα βολέψει μαμάδες και μη. Τις αγαπάω τόσο πολύ που είναι και η φώτο του μπλογκ στο facebook. Θα τις εκτιμήσεις ιδιαίτερα όταν θέλεις κάτι να ανεβεί η ενέργεια το απόγευμα  ή όταν τα παιδιά ζητάνε κάτι γλυκό και θέλεις να αποφύγεις τη ζάχαρη και τις σοκολάτες. Το γεγονός δε ότι θυμίζουν τρουφάκια βοηθά πολύ να τα ξεγελάσεις και να τα πείσεις να φάνε ένα υγιεινό σνακ. Επίσης η ίδια η προετοιμασία μπορεί να γίνει μια δημιουργική απασχόληση και να σε βοηθήσουν στο πλάσιμο της μπάλας ή στην επικάλυψη. Έχω ήδη ανεβάσει άλλες δύο συνταγές (με χαρούπι και μπανάνα) αλλά αυτή τη φορά πειραματίστηκα με σοκολάτα και πορτοκάλι, και βγήκαν απίστευτες. Στη φώτο έχω καλύψει τις μπάλες με μελισσογύρη γιατί είναι μια φοβερή υπερτροφή πλούσια σε πρωτείνη και βιταμίνες.  Αν σκέφτεσαι όμως να φτιάξεις τη συνταγή για παιδάκια, επειδή η γεύση της μελισσογύρης είναι αρκετά ιδιαίτερη, θα μπορούσες  εναλλακτικά να τις καλύψεις και με σκόνη κακάο! Φυλάσσονται στο ψυγείο για εβδομάδες!

Για περίπου 10 μπάλες

-1/2 κούπα χουρμάδες ποικιλίας μετζούλ

-1/2 κούπα αμύγδαλα

-2τκ σούπας βούτυρο αμυγδάλου

-1κτλ σούπας λάδι καρύδας

-1κτλ σούπας ωμό κακάο

-χυμός απο 1/2 πορτοκάλι

-1 κτλ γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού

-3κτ σούπας μελισσογύρη για τη κάλυψη

Βάζεις όλα τα υλικά (εκτός από τη μελισσογύρη) σε επεξεργαστή τροφίμων και χτυπάς μέχρι να γίνει μια ομοιογενής παχύρευστη μπάλα. Παίρνεις ποσότητα περίπου μιας κουταλιάς σούπας και πλάθεις σε μπάλες. Αλοίφεις με τη μελισσογύρη που έχεις απλώσει σε ένα άλλο πιατάκι.

Διατηρείς στο ψυγείο για περίπου μια εβδομάδα.

Θα βρείς κι άλλες συνταγές και συμβουλές υγιεινής διατροφής στο blog www.thesauchalife.com και στη σελίδα μου στο facebook www.facebook.com/thesauchalife

Κορίνα

(c) All rights reserved
(c) All rights reserved

error: Content is protected !!